top of page
Links

ONGEVAL EN DE MENS ALS SLACHTOFFER


Het regelen van een letselschade is mensenwerk. Voor het beoordelen van de schade zijn geen vaste normbedragen. Zo kan slachtoffer X binnen een aantal weken volledig hersteld zijn van de nekklachten die ontstaan zijn na een achterop aanrijding, terwijl slachtoffer Y na twee jaar nog niet hersteld is. Dit is afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden en daarom is het belangrijk om meer te weten te komen over de mens als slachtoffer.

Het gebeurt in mijn ogen nog te vaak. Verzekeraars die na een schademelding een VVV bon opsturen en daarmee hopen dat het slachtoffer terughoudend is met het indienen van een schadeclaim. Wanneer er dan alsnog een claim volgt zal je hoogstwaarschijnlijk gebeld worden door een vriendelijke behandelaar van de tegenpartij. Er worden vragen gesteld over je werk, de thuissituatie en medische behandelingen. Als het vertrouwen dan gewekt is wordt er en passant even gepolst of je niet toevallig eerder soortgelijke klachten hebt gehad en of je niet toch al voornemens was om te stoppen met werken.

Wanneer je dan een paar weken later te horen krijgt dat de schade niet volledig vergoed wordt ontstaat er een discussie. De tegenpartij stuurt dan een kopie van het intakeformulier dat gemaakt is tijdens het telefoongesprek. Je herkent de vragen maar de antwoorden zijn eenzijdig geïnterpreteerd en worden nu tegen je gebruikt.

Wij maken altijd kosteloos een afspraak bij het slachtoffer thuis om in alle rust uit te kunnen leggen wat er allemaal bij een letselschaderegeling komt kijken. Niet zelden wordt er dan een tweede gesprek geregeld waarbij ook een afgevaardigde van de verzekeraar (tegenpartij) aanwezig is. Van het gesprek wordt vervolgens een objectief verlag gemaakt dat na goedkeuring van het slachtoffer als uitgangspunt voor de verdere schaderegeling dient. Zo heeft de behandelaar van de tegenpartij ineens niet meer te maken met een papieren dossier maar met de mens achter het dossier.

Het is daarom van belang om je zo snel mogelijk bij te laten staan door een goede belangenbehartiger. Wij kennen de risico’s en eventuele gevolgen maar al te goed en kunnen niet genoeg wijzen op de rechten en mogelijkheden. Mocht je vragen en of opmerkingen hebben met betrekking tot letselschade of hulp nodig hebben dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen voor een kosteloos advies. Bel (0411) 689 078 of stuur een Email naar michel@feenstra-partners.nl. Wij helpen je graag!

Zoek met tags
Recent Posts
bottom of page