top of page
Links

ONGEVAL IN SUPERMARKT

Snel nog voor sluitingstijd een boodschap doen. Met de auto het parkeerterrein op. Even het glas naast de glasbakken ontwijken om vervolgens zo dicht mogelijk bij de ingang te parkeren. Bij binnenkomst zie je geen droogloopmat omdat er gedweild wordt. In de supermarkt via een slalom rond de aanwezige pallets en vakkenvullers bij de kassa afrekenen om vervolgens weer naar huis te gaan. Een peulenschil zo lijkt het. De oplettende lezer telt in de eerste alinea tenminste drie risicofactoren waardoor je schade kunt oplopen bij het doen van een boodschap. Met een beetje creativiteit kun je er zelfs nog meer verzinnen. Ik neem er een paar met je door. Het glas op de weg rondom de glasbakken kun je bijna niet ontwijken. Zeker niet wanneer je snel en gehaast nog even dicht bij de ingang wilt parkeren. Het valt ook niet mee om de lege flessen na een gezellige avond in de glasbak te gooien terwijl je verdekt opgesteld staat en je bijna voor je sokken wordt gereden. De beheerder weet dat en heeft daarom ook de verplichting om dit te inspecteren en het glas zo nodig weer op te ruimen. Ik weet dat het glas wel eens weggehaald wordt. Jammer dat het nooit gebeurd is wanneer ik langskom. Het wachten is op een lekke band, een vallend kind of een aanrijding. De vloer dweilen is natuurlijk nodig. Om je te waarschuwen voor een gladde vloer wordt doorgaans een mooi geel bord geplaatst waarop te lezen is dat de vloer nat is. Wanneer het buiten geregend heeft kun je gebruik maken van een droogloopmat die natuurlijk regelmatig vervangen of gedroogd moet worden. Helaas schuift deze mat wel eens weg of is de mat te nat geworden waardoor deze zijn functie verliest. Na een dag moeten de vakken bijgevuld worden. Dit gebeurt massaal en vaak door studenten die daarbij het hele gangpad nodig hebben. Winkelend publiek is echter niet altijd even oplettend en voorzichtig waardoor zij niet steeds bedacht zijn op lage en onopvallende obstakels in het looppad. Uit de rechtspraak blijkt keer op keer dat de eigenaar van een supermarkt aansprakelijk is voor de (letsel)schade. Natuurlijk moet je zelf ook goed opletten. Soms kan een beroep gedaan worden op “eigen schuld” van het slachtoffer waardoor de schadeplichtige niet de gehele schade hoeft te vergoeden. De beoordeling hiervan komt echter pas in tweede aanleg aan de orde, zoals recent weer is gebleken uit een vonnis van de rechtbank Gelderland. Hierbij werd de supermarkteigenaar aansprakelijk gehouden voor de val van een vrouw over een lege pallet in een Aldi-filiaal. We kende al het “slablaadje-arrest” waarbij iemand met succes de supermarkt aansprakelijk hield voor de val over een blaadje sla bij de groenteafdeling. Daar komt nu dus ook de lege pallet bij. Als letselschade-deskundigen kennen wij de risico’s en eventuele gevolgen maar al te goed en kunnen niet genoeg wijzen op de rechten en mogelijkheden. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben met betrekking tot letselschade of hulp nodig hebben na een ongeval dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen voor een eerste advies. Bel (0411) 689 078 of stuur een E-mail naar michel@feenstra-partners.nl. Wij helpen je graag!

Tags:

Zoek met tags
Recent Posts
bottom of page